Eerste Kunstgebit​

Een eerste kunstgebit is een grote en spannende stap. Wij zorgen ervoor dat het proces helder is, met begeleiding in elke fase. 

Eerste Kunstgebit

Een eerste kunstgebit is een grote en spannende stap. Wij zorgen ervoor dat het proces helder is, met begeleiding in elke fase. Neem contact met ons op of lees verder voor meer informatie.

Wat is een eerste kunstgebit (noodprothese)?

Een eerste kunstgebit, ook wel noodprothese genoemd, wordt direct na het trekken van uw tanden en kiezen geplaatst. Het helpt bij de genezing en beschermt het tandvlees. Doordat uw mond nog moet herstellen, kan de pasvorm in de eerste periode veranderen. Aanpassingen of opvullingen kunnen dan nodig zijn. Wennen aan een kunstgebit kost tijd en geduld. In het begin kunt u last hebben van drukplekken, moeite met eten en spreken, of een vreemd gevoel in uw mond. Dit is normaal, en wij begeleiden u hier stap voor stap in.
Eerste Kuntsgebit (Noodprothese)

Het proces: van noodprothese naar een definitief kunstgebit

Stap 1: De noodprothese als tijdelijke oplossing

Als er nog tanden of kiezen getrokken moeten worden, maken we vooraf een tijdelijke prothese: een noodprothese. Deze wordt volledig op maat gemaakt vóór de extractie.

Op de dag dat de tandarts of kaakchirurg uw tanden trekt, wordt de noodprothese direct geplaatst. U hoeft dus nooit zonder tanden te zijn. We begeleiden u stap voor stap tijdens het herstel en zorgen voor de juiste nazorg en aanpassingen.

Stap 2: Een definitief kunstgebit op maat

Zodra uw kaak voldoende is hersteld (meestal na 6-12 maanden), kunnen we een definitieve prothese aanmeten. Ook deze prothese wordt volledig op maat gemaakt, waarbij we rekening houden met de pasvorm, uitstraling en uw persoonlijke voorkeuren. Een definitieve prothese wordt ongeveer elke 5 jaar vervangen.

"We luisteren naar uw wensen, nemen de tijd voor uw verhaal en zorgen samen voor een gebit dat echt bij u past."

Shirley Pasterkamp

Tevreden patiënten,
daar worden we blij van!​

Op zoek naar een tandprotheticus die echt naar u luistert?

Bij ons krijgt u de aandacht die u verdient. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie, of maak direct een afspraak.

Aangesloten bij

Veelgestelde vragen

Is het normaal om zenuwachtig te zijn voor mijn eerste kunstgebit?

Ja, het is volkomen normaal om nerveus te zijn. Wij begeleiden u door het hele proces en zorgen ervoor dat u zich op uw gemak voelt.

Nee, dit kunt u bij uw eigen tandarts of kaakchirurg laten doen. Als u geen tandarts heeft kunnen wij u doorverwijzen naar een tandarts waar we mee samenwerken.

Het kan enige tijd duren om te wennen aan het dragen van een kunstgebit. In de eerste weken kunt u wat ongemak ervaren. Deze klachten verdwijnen vaak snel.

In het begin is het even wennen, maar met wat oefening kunt u uiteindelijk goed praten en eten met uw eerste kunstgebit.

Een eerste kunstgebit wordt voor 75% vergoed vanuit de basisverzekering. U betaalt dus enkel de eigen bijdrage van 25%. De exacte prijzen hiervan verschillen per zorgverzekeraar. Daarnaast moet u rekening houden met uw eigen risico en de kosten van het trekken van de tanden. 

Over het algemeen vervangen we de noodprothese na ongeveer 6-12 maanden voor een definitieve prothese. 

Contact

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Heeft u vragen, behoefte aan advies of wilt u een afspraak maken? Wij helpen u graag verder! Laat uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op!

"*" geeft vereiste velden aan

Bent u al patiënt bij ons:*
Algemene voorwaarden:*
Uw gegevens worden alleen gebruikt om contact met u op te nemen of om een afspraak te maken. Zie ook onze privacyverklaring.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Scroll naar boven